Ons verhaal

Over

Great food, tasteful wine, great ambiance

Over ’t Russelt

Het Russelt wordt sinds september 2019 uitgebaat door jonge chef Jarne Geladé. Deze enthousiaste kok wil graag zijn passie voor koken met jullie delen. Dit doet hij met de hulp van een uitstekend team, zowel in de keuken als in zaal.

Chef Jarne Geladé weet precies hoe hij de klassieke Belgische keuken moet combineren met wereldse gerechten en een jong team. Een combinatie die smaakt naar meer.

Al van jongs af aan draait de wereld van chef Jarne Geladé volledig rond de restaurantsector. “Ik werk al sinds mijn vijftiende in de horeca en heb ook een horeca opleiding gedaan. Koken heeft mij altijd geïnteresseerd”, vertelt hij. Niet gek dus dat het begon te kriebelen voor een eigen zaak. ’t Russelt by Jarne in Diepenbeek is daar het resultaat van. De zaak opende pas in september 2019, en gelukkig heeft de pittige horeca-periode geen roet in het eten gestrooid. “We hebben tijdens de verplichte corona-sluiting geen takeaway gedaan, enkel tijdens de feestdagen. Toch is ons restaurant sinds de heropening zo goed als elke dag volzet”, klinkt het.

Jong team

De reden voor zo’n groot succes zit ‘m uiteraard in de keuken, en bij ’t Russelt is die gevuld met jonge talenten. “Ik vind het belangrijk om jonge chefs een kans te geven om door te groeien. Ze moeten zichzelf nog bewijzen en gaan daarom automatisch het beste van zichzelf laten zien. Zij leren niet alleen van mij, maar ik ook van hen. Chefs die net zijn afgestudeerd brengen wat nieuwere kooktechnieken mee die mijn manier van werken bijvoorbeeld nog beter kunnen maken.”

Ondanks dat het team zo jong is, vergeten ze de oude klassiekers zeker niet op de kaart. Die is opgebouwd uit een gezonde mix tussen oude Belgische klassiekers – zo nu en dan opgefrist vanuit het moderne perspectief – en gerechten uit andere keukens. “Naast de typische zeetong meunière doen de wildgerechten het bij ons ook enorm goed. Die maken we overigens ook helemaal zelf en dat slaat aan. Ik vind het belangrijk dat er wat afwisseling zit in ons menu, zo is de kans groter dat iedereen wel iets lekker vindt”, geeft chef Jarne toe.

2004

2023